Seuran esittely ja toiminta

Luhangan Ampujat ry (LuhA), on Suomen Ampumaurheiluliiton alainen seura joka kuuluu Keski-Suomen alueeseen, LuhA toimii pääasiassa Luhangan ja Joutsan kunnissa, mutta jäseniä seurassa on ympäri Suomea, yhteensä n.180 kpl. 

Luhangan Ampujat ry:n perustamiskokous pidettiin joulukuussa 1964, ja toiminta pääsi alkamaan alkuvuodesta 1965. Alussa ammuttiin vain kivääri- ja pistoolilajeja, villikarjurata valmistui 1978 ja vuosituhannen alussa LuhA lunasti paikallisen metsästysseuran metsästyshaulikkoradan itselleen. LuhA:n virallisia lajeja ovat kivääri-, pistooli-, riistamaali ja haulikkoammunta sekä nykyaikainen kolmiottelu ja ampumahiihto. Seura kuuluu sekä Suomen Ampumaurheiluliittoon ja viisiotteluliittoon. 

Luhangan Ampujien ampumarata sijaitsee Luhangan Laidonkankaalla. Laidonkankaan ampumaradalla on 20 paikkainen 50m rata .22 cal. aseille, 25m pistoolirata, villikarjurata, toiminta-ammuntarata, yksitorninen metsästyshaulikkorata sekä 100 m,  150 m ja 300 m kiväärirata. Lisäksi talvisin ammutaan ilma-aseilla Luhangan koulun punttisalissa Tammijärvellä ja Joutsassa Pohvirinteen koulun punttisalissa.

Luhangan Ampujien riveissä Suomen Mestaruuden ovat voittaneet: Helvi Leppämäki useita kertoja 70- ja 80- luvuilla naisten pistoolilajeissa, Hilkka Järvinen naiste/tyttöjen kiväärissä, Ville Häyrinen liikkuvan maalin lajeissa nuorissa kahdesti 2001 ja miehissä 2010, sekä Noora Leppäketo tyttöjen ilmakiväärissä 2009.

Vuonna 2014 LuhA juhli 50 vuotistaivaltaan 22.11 Luhangan kylätalolla pidetyssä juhlassa. Seuran historiikki julkaistiin tilaisuudessa.

Liittymis-, jäsen- ja muut maksut

Liittymismaksu: 150 €
Jäsenmaksu aikuiset: 40 €
Jäsenmaksu nuoret: 10 €
Ratamaksu eli nk. kausikortti: 50 €
Maksutavaksi hyväksytään pankkisiirron lisäksi Smartum liikuntasetelit